Polévka z rajčat a čočky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 100 g Sýr krémový
  • 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Čočka červená
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 31.4 mg
  • Draslík 560.4 mg
  • Vláknina 8585 mg
  • Vitamín A 8585 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku nakrájíme najemno. Sýr našleháme se smetanou a s polovinou nasekané bazalky.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem.

  • 3

    Ve vývaru vaříme opláchnutou čočku s krájenými konzervovanými rajčaty a rajčatovým protlakem. Po 20 minutách přimícháme osmažený česnek s cibulí a bazalku. Chvíli povaříme, poté polévku propasírujeme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Podáváme se lžící našlehaného sýru.

Komentáře k receptu