Polévka z rajčat a čočky
Suroviny
- 80 g Cibule
- 100 g Sýr krémový
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Čočka červená
- 30 g Protlak rajčatový
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 30 ml Zakysaná smetana
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 906 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 31.4 mg
- Draslík 560.4 mg
- Vláknina 8585 mg
- Vitamín A 8585 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku nakrájíme najemno. Sýr našleháme se smetanou a s polovinou nasekané bazalky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem.
-
3
Ve vývaru vaříme opláchnutou čočku s krájenými konzervovanými rajčaty a rajčatovým protlakem. Po 20 minutách přimícháme osmažený česnek s cibulí a bazalku. Chvíli povaříme, poté polévku propasírujeme, osolíme a opepříme.
-
4
Podáváme se lžící našlehaného sýru.