Řeřichová polévka s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ředkvička
  • 80 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Řeřicha
  • 1300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 730.4 mg
  • Vláknina 6082.5 mg
  • Vitamín A 6082.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řeřichu a nať z ředkviček omyjeme, posekáme najemno, ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme řeřichu s ředkvičkovou natí a smažíme asi 3 minuty. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme zhruba 25 minut doměkka. Polévku rozmixujeme, přimícháme smetanu, nalijeme do talířů a posypeme kolečky ředkviček.

Komentáře k receptu