Losos po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 dl Omáčka sójová
  • 0.5 dl Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 685.3 mg
  • Vláknina 468 mg
  • Vitamín A 468 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    V míse smícháme rýžové víno, cukr a sójovou omáčku. Do připravené marinády vložíme filety z lososa a necháme je marinovat alespoň 5 minut.

  • 3

    Lososa pečeme v rozehřáté pánvi bez tuku 2 minuty z každé strany, pak přilijeme marinádu a pečeme ještě další 2 až 3 minuty. Upečené filety vyjmeme a dáme na servírovací talíře.

  • 4

    Do pánve přilijeme ocet, omáčku promícháme, prohřejeme a přelijeme na porce ryby. Pak je ještě posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu