Losos po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 685.3 mg
- Vláknina 468 mg
- Vitamín A 468 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
V míse smícháme rýžové víno, cukr a sójovou omáčku. Do připravené marinády vložíme filety z lososa a necháme je marinovat alespoň 5 minut.
-
3
Lososa pečeme v rozehřáté pánvi bez tuku 2 minuty z každé strany, pak přilijeme marinádu a pečeme ještě další 2 až 3 minuty. Upečené filety vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
-
4
Do pánve přilijeme ocet, omáčku promícháme, prohřejeme a přelijeme na porce ryby. Pak je ještě posypeme nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.