Mramorovaný malinový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 162.2 mg
- Vláknina 9826.3 mg
- Vitamín A 9826.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 102.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm).
-
2
Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat.
-
3
Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou.
-
4
V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém.
-
5
Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme.
-
6
Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi.
-
7
Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování.
-
8
Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí.