Zapečená jablka s datlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Datle
  • 200 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 30 g Kokos čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 698.6 mg
  • Vláknina 17660 mg
  • Vitamín A 17660 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky nasypeme mouku, strouhaný kokos, cukr, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobivé těsto podobné drobence. Do pekáčku nasypeme promíchané ovoce, zakryjeme drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny dozlatova. Pekáček vyjmeme, necháme ještě 5 minut dojít, dezert rozpůlíme, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu