Špagety s česnekem a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 10 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 540 mg
- Vláknina 11360 mg
- Vitamín A 11360 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.
-
2
Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.
-
3
V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.
-
4
Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.
-
5
Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.
-
6
Podáváme na předem nahřátých talířích.