Omáčka máslová se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 46.6 mg
- Draslík 323.2 mg
- Vláknina 52.4 mg
- Vitamín A 52.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Dáme ji do kastrolu a přilijeme k ní víno, ocet a rybí vývar. Vaříme směs a odpařujeme tekutinu, dokud nezbydou z původního objemu jenom asi tři lžíce. Ty potom přecedíme přes síto zpátky do kastrolu.
-
2
Na kousky nakrájíme máslo a vešleháváme je do tekutiny, ovšem omáčka se nesmí vařit. Vždy jakmile se jeden kousek másla rozpustí, vložíme další a šleháme. Pokračujeme, dokud postupně nezašleháme všechno máslo.
-
3
Když vznikne hladká omáčka, přidáme do ní ocet, osolíme ji a opepříme. Nakonec vmícháme smetanu a podáváme.