Salát z buřtů s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 120 g Okurky nakládané
  • 20 g Cukr krupice
  • 60 g Olej rostlinný
  • 120 g Majonéza
  • 500 g Špekáčky
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 1740 mg
  • Vitamín A 1740 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané buřty nakrájíme na 1,5 cm velké kostky, cibuli nakrájíme nahrubo, okurky nakrájíme na menší kostky.

  • 2

    Na marinádu v kastrole promícháme olej, ocet, kečup, worcester a cukr, za stálého míchání vaříme zhruba 2 minuty.

  • 3

    V míse promícháme buřty s cibulí a okurkami, přelijeme zchladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat.

  • 4

    Před podáváním do salátu vmícháme majonézu.

Komentáře k receptu