Plátky z kuřecích prsou s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 943.4 mg
- Vláknina 2807 mg
- Vitamín A 2807 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na suché pánvi dorůžova osmahneme mandlové plátky. Zralé broskve přepůlíme, oloupeme a zbavíme pecek.
-
2
Na pánvi rozpustíme cukr na bledý karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které prohřejeme poloviny broskví. Nadále udržujeme v teple.
-
3
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme cayenským pepřem.
-
4
Na velké pánvi prudce osmahneme 4 plátky slaniny, vyjmeme je a na vypečeném tuku připravené kuřecí plátky po každé straně 5 minut opékáme. Opečené porce přendáme na nahřáté talíře spolu s plátky opečené anglické slaniny.
-
5
Na pánev přidáme 2 lžíce vody, povaříme, mimo plotnu vmícháme máslo a šťávou přelijeme plátky na talířích. Navrch položíme horké broskve, pokapeme karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.