Penne s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2723 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 72.8 mg
- Vláknina 2275 mg
- Vitamín A 2275 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Polovinu gorgonzoly nakrájíme na drobné kostičky, polovinu necháme vcelku. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme celou gorgonzolu a zahříváme, až se sýr úplně roztaví a omáčka zhoustne. Podle chuti opepříme a odstavíme. Penne upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme kostičkami gorgonzoly a drcenými ořechy.