Houby naložené v octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1305 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1504.8 mg
- Vláknina 21996 mg
- Vitamín A 21996 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme nálev: do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme cukr a dobře promícháme. Do nálevu ještě vložíme bobkový list, nové koření a nakonec pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 8 minut a odstavíme ze sporáku.
-
2
Důkladně očištěné houby nakrájíme, omyjeme a povaříme je v mírně osolené vodě. Vaříme 7 minut. Potom je scedíme, propláchneme je vícekrát pod studenou vodou a necháme houby okapat. Do okapaných hub vmícháme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli.
-
3
Okapané houby spolu s cibulí rozdělíme do připravených skleníček. Zalijeme vlažným nálevem a ihned je víčky uzavřeme. Zavíčkované skleníčky naskládáme do zavařovacího hrnce a při 80 stupních sterilizujme 30 minut.
-
4
Sklenice se sterilizovanými houbami vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.