Houby naložené v octě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Bobkový list
  • 20 g Nové koření celé
  • 20 g Pepř černý celý
  • 3 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 3.5 l Voda pitná
  • 2.7 dl Ocet kvasný lihový
  • 8 dl Voda pitná
  • 3 kg Houby čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1305 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1504.8 mg
  • Vláknina 21996 mg
  • Vitamín A 21996 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme nálev: do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme cukr a dobře promícháme. Do nálevu ještě vložíme bobkový list, nové koření a nakonec pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 8 minut a odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Důkladně očištěné houby nakrájíme, omyjeme a povaříme je v mírně osolené vodě. Vaříme 7 minut. Potom je scedíme, propláchneme je vícekrát pod studenou vodou a necháme houby okapat. Do okapaných hub vmícháme oloupanou a na tenké proužky nakrájenou cibuli.

  • 3

    Okapané houby spolu s cibulí rozdělíme do připravených skleníček. Zalijeme vlažným nálevem a ihned je víčky uzavřeme. Zavíčkované skleníčky naskládáme do zavařovacího hrnce a při 80 stupních sterilizujme 30 minut.

  • 4

    Sklenice se sterilizovanými houbami vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.

Komentáře k receptu