Sterilované pečené telecí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 24 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 276.3 mg
- Draslík 522.5 mg
- Vláknina 283.3 mg
- Vitamín A 283.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně omyjeme, osušíme na papírové utěrce a osolíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a maso na něm osmažíme po obou stranách. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, vložíme do trouby a za občasného podlévání upečeme do poloměkka.
-
2
Horké maso nakrájíme na větší kusy, ihned rozdělíme i s výpekem do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.