Sterilované telecí na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 24 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 276.3 mg
- Draslík 526.4 mg
- Vláknina 429 mg
- Vitamín A 429 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli nasekáme a necháme ji zpěnit na rozpáleném sádle. Zaprášíme paprikou, přidáme maso, osolíme a ve vlastní šťávě podusíme. Poté posypeme moukou, podlijeme vodou a dál dusíme do poloměkka.
-
2
Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.