Rajčata plněná žervé s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 274.7 mg
- Vláknina 3040 mg
- Vitamín A 3040 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata rozkrojíme napůl, vydlabeme dužinu i semínka tak, aby vznikly mističky. Zespoda rajčata ještě trochu seřízneme, aby na talíři stála.
-
2
Žervé vložíme do misky, přidáme lžičku kaviáru, šlehačku, sůl, pepř, posekanou pažitku a vymícháme krém. Krémem naplníme poloviny rajčat, vyskládáme na servírovací tác a před podáváním necháme v lednici vychladit.