Pečené vepřové s hořčicí

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Hořčice
  • 120 g Med včelí
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1.6 kg Vepřové kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 205.7 mg
  • Draslík 1673.2 mg
  • Vláknina 8910.8 mg
  • Vitamín A 8910.8 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem.

  • 2

    Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.

  • 3

    Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny.

Komentáře k receptu