Sterilizované houby na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 34 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 940.2 mg
- Vláknina 12042 mg
- Vitamín A 12042 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky dobře očistíme a opláchneme tekoucí studenou vodou. Potom je nakrájíme podle vlastní volby. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme s houbami.
-
2
Směs dáme do pánve, osolíme, dobře promícháme. Vložíme máslo a za občasného promíchání dusíme až do změknutí hub. Dusíme přibližně 20 minut. Houbovou směsí naplníme malé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
-
3
V hrnci na sterilizování houby sterilizujeme při 90 stupních Celsia 60 minut. Vychladlé skleničky uskladňujeme na chladném a tmavém místě.