Rozmarýnové brambory na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 26 g
- Sodík 991 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 888.9 mg
- Vláknina 12645 mg
- Vitamín A 12645 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké brambory oloupeme, omyjeme a osušíme, podélně rozkrojíme na půlky. Na čtverec alobalu nalijeme lžičku oleje a na něj položíme vždy dvě půlky brambory řezem dolů. Hřbet brambor několikrát nařízneme a do řezů vložíme lístky rozmarýnu. Brambory potřeme olejem, posolíme, opepříme a pevně zabalíme do alobalu. Balíčky vložíme na gril a pečeme asi 20 minut podle žáru. Píchnutím do brambory zkontrolujeme, jestli už je měkká, poté podáváme.