Kuřecí polévka s pórkem a smetanou
Suroviny
- 150 g Cibule
- 400 g Kuřecí prsa
- 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Mrkev kořen
- 200 g Pórek
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Celer řapíkatý
- 40 g Zakysaná smetana
- 20 g Řeřicha
- 15 g Kerblík
- 45 g Olej olivový extra panenský
- 600 ml Vývar slepičí
- 5 ml Likér zázvorový
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1431 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 69.1 mg
- Draslík 796.6 mg
- Vláknina 7346 mg
- Vitamín A 7346 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na slámu. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme maso, osmahneme ze všech stran, přidáme pórek, mrkev, celer, česnek, cibuli, orestujeme, posypeme moukou, spojíme s tukem, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu a vaříme aspoň půl hodiny. Zjemníme smetanou, zakápneme likérem, posypeme posekaným kerblíkem, řeřichou, provaříme a odstavíme.
-
2
Polévku rozlijeme do talířů a podáváme.