Rybí salát s mangem a paprikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 polévková lžíce Olej sójový
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 5127.8 mg
  • Vitamín A 5127.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.

  • 2

    Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.

  • 4

    Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.

Komentáře k receptu