Rybí salát s mangem a paprikou
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 ks Mango
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 4 polévková lžíce Olej sójový
- 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 11 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 5127.8 mg
- Vitamín A 5127.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.
-
2
Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.
-
3
V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.
-
4
Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.