Salát z cizrny s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Olivy černé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 150 g Sýr Feta
  • 200 g Cizrna
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 399.4 mg
  • Vláknina 6925.5 mg
  • Vitamín A 6925.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do ní cizrnu, kterou namočíme přes noc. Druhý den do hrnce přidáme bobkový list a tymián, cizrnu vaříme 120 minut, dokud není úplně měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. Vsypeme ji do větší misky.

  • 2

    Rajčata opláchneme a rozkrájíme na osminy. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji drobné kostičky. Sýr feta rozkrájíme na kousky. Petrželku nasekáme najemno. Olivy vypeckujeme a překrájíme na poloviny.

  • 3

    Do misky k uvařené cizrně přidáme osminky rajčat, nasekanou cibuli a petrželku, překrájené olivy a sýr feta vše promícháme.

  • 4

    V misce si promícháme ocet, olej, osolíme a opepříme. Hotovou zálivkou přelijeme cizrnovou směs. Salát dáme do ledničky a necháme ho alespoň hodinu odležet.

Komentáře k receptu