Telecí hrudí s vinnou omáčkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Muškátový květ
- 1 špetka Maso mleté - mix
- 2 stroužek Česnek
- 0.125 l Víno bílé
- 1 kg Telecí hruď
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 38 g
- Sodík 78242 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 244.9 mg
- Draslík 1352.3 mg
- Vláknina 25380.9 mg
- Vitamín A 25380.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hruď vykostíme, osolíme a spolu s cibulí opečeme na másle.
-
2
Mezitím si v hrnku povaříme cca 10 minut šálek vývaru, víno, česnek a všechno koření. Na tvrdo uvaříme vejce.
-
3
Z upečeného masa odkrojíme kus o velikosti zhruba 150 g, drobně rozkrájíme, dáme do mixéru, přidáme uvařené žloutky, procezený vývar z koření a vína a řádně rozmixujeme. Do směsi přidáme špetku muškátového květu, citrónové kůry a zakapeme citrónovou šťávou.
-
4
Maso nakrájíme a přelijeme umixovanou prohřátou omáčkou.
-
5
Jako přílohy podáváme opečené i uvařené brambory, rýži, těstoviny, noky a saláty.