Makarony se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr kozí
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Majoránka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Sýr Gorgonzola
  • 350 g Makarony milánské
  • 2500 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana na vaření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 5271 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 169.8 mg
  • Vláknina 16532.5 mg
  • Vitamín A 16532.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme kozí sýr, gorgonzolu, přivedeme k varu a sýry necháme roztavit. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, posekanou majoránku, provaříme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu