Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2499 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 38.6 mg
  • Draslík 303.5 mg
  • Vláknina 9862.5 mg
  • Vitamín A 9862.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, bylinky posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, povaříme asi 10 minut a přimícháme smetanu. Nakonec vmícháme těstoviny, prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu