Fusilli s bylinkovou omáčkou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2499 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 38.6 mg
- Draslík 303.5 mg
- Vláknina 9862.5 mg
- Vitamín A 9862.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, bylinky posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme bylinky, osolíme, opepříme, povaříme asi 10 minut a přimícháme smetanu. Nakonec vmícháme těstoviny, prohřejeme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.