Penne se špenátem a stiltonem
Suroviny
- 45 g Máslo čerstvé
- 250 g Žampiony čerstvé
- 90 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Těstoviny Penne
- 90 g Stilton
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 46 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 157.3 mg
- Draslík 380.6 mg
- Vláknina 2442 mg
- Vitamín A 2442 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle restujeme nadrcený česnek 1 minutu. Přilijeme smetanu, podusíme 2-3 minuty a nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
-
3
Očištěné, nakrájené houby krátce podusíme ve vlastní šťávě a vmícháme do smetanové směsi. Potom přidáme uvařené penne, promícháme a prohřejeme. Dále přidáme omytý, nakrájený špenát, rozdrobený sýr, špetku muškátového oříšku a podle chuti mírně osolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.