Rožmberský kapr
Suroviny
- 50 g Cibule
- 600 g Kapr obecný
- 80 g Máslo čerstvé
- 100 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Citrony
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 681.5 mg
- Vláknina 3308.5 mg
- Vitamín A 3308.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra naporcujeme a porce nařízneme ostrým nožem, do naříznutí vložíme dílky oloupaného citronu.
-
2
Pak osolíme, obalíme lehce v mouce a dusíme na drobně nakrájené cibuli s máslem a s troškou bílého přírodního vína.
-
3
Dušeného kapra vyndáme, šťávu přecedíme a vložíme do ní na plátky nakrájené hříbky. Necháme dusit do změknutí.
-
4
Šťávu s hříbky zjemníme smetanou, ochutíme sekaným koprem a troškou citronové šťávy a cukrem. Osolíme a krátce povaříme.
-
5
Jednotlivé porce při podávání přeléváme touto šťávou.