Fettucine se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2455 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 10.6 mg
- Draslík 118.3 mg
- Vláknina 18368.5 mg
- Vitamín A 18368.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Romanesco rozebereme na malé růžičky, česnek prolisujeme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek s feferonkou a osmahneme. Přidáme romanesco, sardelky, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zakryjeme pokličkou a podusíme 5 až 7 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.