Kuřecí prsa na kari s mandlemi
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 3 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Mandle
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 774 mg
- Vláknina 6872.8 mg
- Vitamín A 6872.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme na malé kousky.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi bez oleje plátky mandlí za stálého míchání opražíme, až mají zlatohnědou barvu. Pak pánev odstavíme z ohně.
-
3
V druhé větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a prudce na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme nakrájené maso. Opečené měkké maso z pánve vyjmeme a dáme stranou.
-
4
Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, pepřem, solí a citronovou šťávou. Za častého míchání omáčku vaříme přibližně 15 minut, až zhoustne. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, prohřejeme ho a podáváme posypané opraženými mandlovými lupínky.