Hříbky naložené v másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 1 kg Hříbky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1948 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 747.1 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdší hlavičky hřibů očistíme, důkladně omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Rozložíme na prkénko a necháme několik hodin zasychat.

  • 2

    Poté je rozdělíme do čistých sklenic a umačkáme. Máslo necháme rozpustit, převaříme, ochutíme solí a horkým zalijeme houby.

  • 3

    Sklenice zavíčkujeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu