Hříbky naložené v másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1948 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 747.1 mg
- Vláknina 2000 mg
- Vitamín A 2000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdší hlavičky hřibů očistíme, důkladně omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky. Rozložíme na prkénko a necháme několik hodin zasychat.
-
2
Poté je rozdělíme do čistých sklenic a umačkáme. Máslo necháme rozpustit, převaříme, ochutíme solí a horkým zalijeme houby.
-
3
Sklenice zavíčkujeme a uložíme na temném a studeném místě.