Sýr smažený v pivním trojobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 185.8 mg
- Draslík 81.9 mg
- Vláknina 785.1 mg
- Vitamín A 785.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.
-
2
Plátky tvrdého sýru postupně dvakrát za sebou obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance.
-
3
Dvojí obalení zaručí, že se sýr při smažení nerozteče.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a obalené sýry v něm smažíme dozlatova z obou stran.
-
5
Sýr na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.