Tykev sterilovaná v octovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Tykev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1303 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 451.7 mg
  • Vláknina 3750.7 mg
  • Vitamín A 3750.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme, rozkrojíme, vyčistíme a důkladně omyjeme. Nastrouháme, mírně osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. Na povrch dáme opláchnutý kopr.

  • 2

    Sůl a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu