Tykev sterilovaná v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1303 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 451.7 mg
- Vláknina 3750.7 mg
- Vitamín A 3750.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev oloupeme, rozkrojíme, vyčistíme a důkladně omyjeme. Nastrouháme, mírně osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. Na povrch dáme opláchnutý kopr.
-
2
Sůl a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.