Králík smažený v pivním těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králík
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 631.7 mg
  • Vláknina 372 mg
  • Vitamín A 372 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme. Jednotlivé porce postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené porce králíka zvolna smažíme ze všech stran, až bude maso měkké.

Komentáře k receptu