Pečená husa s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1844 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 152 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 353.2 mg
- Draslík 1405 mg
- Vláknina 3752.2 mg
- Vitamín A 3752.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a slaninu rozkrájíme nadrobno. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a pepřem.
-
2
Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
3
Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme ochuceným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáče, přisypeme nakrájenou šunku a slaninu, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení porce masa poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
V dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka rýži, pak ji scedíme a necháme okapat.
-
5
Když jsou porce husy měkké, vyjmeme je z pekáče, na jeho dno rozložíme nakrájenou cibuli a polovinu uvařené rýže, vrátíme zpět maso, nasypeme zbylou rýži a nakrájenou petrželku. Pekáč dáme opět do trouby a vše ještě přibližně 15 minut pečeme.