Husa pečená na zázvoru a pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1581 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 140 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 333.3 mg
- Draslík 1355.5 mg
- Vláknina 1488.3 mg
- Vitamín A 1488.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem, vložíme je do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak k ní přilijeme přiměřené množství vody a necháme krátce převařit. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s houskovým knedlíkem.