Příloha z listové zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kapusta hlávková
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Řeřicha
  • 100 g Mangold
  • 100 g Salát římský
  • 8 g Sůl mořská
  • 100 g Roketa
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 468.7 mg
  • Vláknina 5030 mg
  • Vitamín A 5030 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy kapusty a mangoldu trochu natrháme, ponoříme do vroucí osolené vody na 2 minuty, scedíme a rychle zchladíme, aby neztratily barvu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme natrhané listy rokety, řeřichy, římského salátu, orestujeme, přidáme mangold s kapustou a smažíme velmi zvolna pár minut. Přisypeme posekané bylinky a smažíme ještě minutu. Listy přendáme na talíř, osolíme, opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem, citronovou šťávou a podáváme jako přílohu k rybám.

Komentáře k receptu