Rybí filé pečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Filé rybí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 12.7 mg
  • Vláknina 168.3 mg
  • Vitamín A 168.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr najemno nastrouháme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 60 g másla a kousky ryby na něm ze všech stran prudce opečeme, pak je vyjmeme, obalíme v nastrouhaném sýru a vložíme do zbytkem másla vymazané zapékací mísy nebo pekáče. Podlijeme je pivem a pečeme přibližně 10 minut v předehřáté troubě. Opečenou rybu pak na talíři podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu