Sterilovaná krájená paprika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 750 g Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 39 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3235 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.4 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Vložíme do mísy a promícháme se solí. Namačkáme je do sklenic a zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci při teplotě 80°C. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu