Paprika sterilovaná ve slaném nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3886 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 211.8 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme jim semínka. Rozdělíme je natěsno do sklenic. Sůl rozmícháme ve vodě a roztokem zalijeme papriky.
-
2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uchováme na temném a studeném místě.