Polévka Minestra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1199 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 894.1 mg
  • Vláknina 2890 mg
  • Vitamín A 2890 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky, pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme, rozkrájíme na kousky, oloupaný česnek utřeme se solí.

  • 2

    Do hrnce dáme rozškvařit na malé kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme zelí a pórek, lehce zasmahneme, zalijeme vývarem z kostí, přidáme utřený česnek a nakrájená rajčata. Vaříme hodinu na mírném ohni.

  • 3

    Podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu