Kachna pečená s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 73 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 446.2 mg
- Vláknina 4463.8 mg
- Vitamín A 4463.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny, přidáme posekanou šalvěj, celou skořici, celý česnek, dutinu uzavřeme a zpevníme párátkem. Kachnu vložíme do pekáče, dáme do vyhřáté trouby péct, asi po 45 minutách přidáme do výpeku druhou polovinu pomeranče, podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Z výpeku sebereme přebytečný tuk.
-
2
Kachnu naporcujeme, skořici vyhodíme, pomeranče nakrájíme na malé kousky, smícháme s výpekem a podáváme.