Kachna pečená s pomerančem

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Pomeranče
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 15 g Skořice celá
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 1400 g Kachna domácí
  • 150 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 133 mg
  • Draslík 446.2 mg
  • Vláknina 4463.8 mg
  • Vitamín A 4463.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny, přidáme posekanou šalvěj, celou skořici, celý česnek, dutinu uzavřeme a zpevníme párátkem. Kachnu vložíme do pekáče, dáme do vyhřáté trouby péct, asi po 45 minutách přidáme do výpeku druhou polovinu pomeranče, podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Z výpeku sebereme přebytečný tuk.

  • 2

    Kachnu naporcujeme, skořici vyhodíme, pomeranče nakrájíme na malé kousky, smícháme s výpekem a podáváme.

Komentáře k receptu