Čerstvý kopr naložený v octě a oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1981 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 4.7 mg
- Draslík 492.4 mg
- Vláknina 2800 mg
- Vitamín A 2800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladý, čerstvý kopr očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté rozdělíme do skleniček.
-
2
Ve vodě rozmícháme ocet a sůl, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem kopr zalijeme, necháme chvíli odpočinout a na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.