Dušené hovězí na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1583 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 4498.6 mg
- Vitamín A 4498.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odřízneme od kosti a nakrájíme na silnější plátky. Na dno hrnce položíme maso v jedné vrstvě, poklademe několika stroužky celého česneku, posypeme lžící mletého pepře, osolíme mořskou solí, přiložíme dvě snítky rozmarýnu a zakryjeme druhou vrstvou masa. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Zalijeme ovocným červeným vínem, nejlepší je víno chianti. Je-li potřeba, přilijeme vodu. Maso musí být úplně ponořené. Přidáme dva bobkové listy, přiložíme kost, od které jsme maso odřízli, hrnec dobře utěsníme alobalem, vložíme do trouby a velmi zvolna dusíme zhruba 6 hodin.
-
2
Hrnec vyndáme z trouby, vyndáme kost, bobkové listy, rozmarýn, sebereme tuk z hladiny a můžeme podávat.