Plněný masový závitek

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 698.4 mg
  • Vláknina 87.7 mg
  • Vitamín A 87.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Mleté vepřové maso ochutíme kmínem a paprikou, osolíme, promícháme ho se smetanou a rozdělíme na osm dílů.

  • 3

    Na plátky kýty dáme vždy dva díly náplně co nejblíže ke krajům a maso pak stočíme směrem doprostřed.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní připravené závitky a zapékáme je 5 minut v troubě, vyhřáté na 250 stupňů. Pak teplotu zmírníme na 180 stupňů, závitky podlijeme hovězím vývarem a pečeme je přibližně 45 minut, až jsou měkké. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vývar.

  • 5

    Upečené závitky rozřízneme, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu