Plněný masový závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 45 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 155.2 mg
- Draslík 698.4 mg
- Vláknina 87.7 mg
- Vitamín A 87.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a nařežeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
-
2
Mleté vepřové maso ochutíme kmínem a paprikou, osolíme, promícháme ho se smetanou a rozdělíme na osm dílů.
-
3
Na plátky kýty dáme vždy dva díly náplně co nejblíže ke krajům a maso pak stočíme směrem doprostřed.
-
4
Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme do ní připravené závitky a zapékáme je 5 minut v troubě, vyhřáté na 250 stupňů. Pak teplotu zmírníme na 180 stupňů, závitky podlijeme hovězím vývarem a pečeme je přibližně 45 minut, až jsou měkké. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vývar.
-
5
Upečené závitky rozřízneme, přelijeme šťávou a podáváme.