Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1338 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 544.9 mg
- Vláknina 10251.2 mg
- Vitamín A 10251.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou a krátce povaříme v 1 litru vody. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme očištěným koprem a křenem.
-
2
Zbylou vodu smícháme se solí, cukrem a octem, přidáme bobkový list a kuličky pepře. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté nálevem přelijeme lusky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vyjmutí uchováme na chladném a temném místě.