Kompotovaná dýně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1020.2 mg
- Vláknina 7655.3 mg
- Vitamín A 7655.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu.
-
2
Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s vodou, kyselinou citronovou a cukrem. Přilijeme džus a přisypeme hřebíček. Nálev přivedeme k varu, vložíme dýni a odstavíme.
-
3
Vše rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
4
Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.