Celer sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 17 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2025 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 260.4 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme, oloupeme a znovu opláchneme. Ozdobným nožem pokrájíme na silnější plátky a vložíme do vody okyselené octem.
-
2
Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Povaříme cca 3 minuty, scedíme a celer zchladíme studenou vodou. Po vychadnutí rozdělíme do čistých sklenic.
-
3
Vodu smícháme se solí, rychle převaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme celer. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 35 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
-
4
Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.