Chlebová polévka s bazalkou a pečenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1245 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 735.3 mg
- Vláknina 6662.5 mg
- Vitamín A 6662.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a bazalku nasekáme najemno, cherry rajčátka propíchneme, promícháme s česnekem a bazalkou, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rajčátka nasypeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut. Do hrnce nalijeme olej, přisypeme zbytek česneku a bazalky, osmahneme, přilijeme nakládaná rajčata i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme 15 minut. Střídku ze staršího chleba natrháme na kousky, přihodíme do hrnce, promícháme, přidáme rajčátka z trouby i s vypečenou šťávou, provaříme, přilijeme panenský olej, necháme projít varem a odstavíme. Podle potřeby přilijeme vodu a přisolíme.
-
2
Polévku rozdělíme do misek a podáváme.