Rösti s ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 516.4 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme několik hodin stát. Potom je oloupeme, nakrájíme na slabé nudličky a vložíme na velkou pánev s rozehřátým máslem. Osolíme a dokonale promícháme, opékáme na mírném ohni a dřevěnou špachtlí brambory přitlačíme ke dnu, aby vznikla kompaktní hmota. Opékáme asi 10 minut a občas pánví zatřeseme, aby se nepřichytávaly ke dnu. Pečeme na velmi mírno, aby rösti byly propečené s kůrkou, ale ne připálené. V průběhu pečení přidáme nastrouhaný mentál, promícháme a dopečeme společně.