Ostravské hovězí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 105.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa rozložíme plátky slaniny, maso stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj závitky a pod poklicí je ze všech stran 10 minut opékáme. Pak do hrnce přilijeme pivo a přikryté dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky občas obrátíme a přiléváme vodu.
-
3
Měkké závitky z hrnce vyndáme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, promícháme, krátce ji provaříme a dochutíme pepřem a solí.
-
4
Závitky na servírovacích talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme.