Srbské závitky
Suroviny
- 60 g Salám měkký
- 40 g Slanina vepřová
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 102.7 mg
- Draslík 178.4 mg
- Vláknina 1964.8 mg
- Vitamín A 1964.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno. Rajče omyjeme a rozkrojíme na čtvrtky. Slaninu a salám nakrájíme na malé kousky.
-
2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátky masa rozložíme nakrájenou slaninu, salám, papriku a rajče, pevně je stočíme do závitků, zajistíme proti rozbalení párátky a obalíme v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme závitky a prudce je opečeme ze všech stran. Pak je podlijeme pivem a přikryté pokličkou dusíme, až jsou měkké. Během dušení závitky obracíme a přiléváme vodu.
-
4
Závitky podáváme teplé, přelité šťávou z pánve.