Krkonošské kroupy s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 27 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 1282.1 mg
- Vláknina 22552.9 mg
- Vitamín A 22552.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Houby namočíme do studené vody.
-
3
Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na kousky.
-
4
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kousky slaniny a nakrájenou cibuli, pak přidáme okapané kroupy, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a majoránku, krátce osmažíme, zalijeme vodou a necháme vařit.
-
5
V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm vymačkané houby a přidáme je do hrnce. Kroupy uvaříme doměkka, pak k nim přimícháme česnek, směs přendáme do vymazané žáruvzdorné mísy a v troubě přibližně 25 minut zapékáme.